Snoeien


Als de (aangeplante) bomen in een jonge fase gesnoeid worden, zullen die beter uitgroeien en grote problemen (en dus ook grotere kosten) vermeden worden. Door jonge boompjes een goede start te geven, heb je heel wat minder kans op o.a. wrijvende takken, dubbele toppen, plakoksels en dat soort dingen. De snoeiwonden zijn ook kleiner en vergroeien dus sneller, wat bacteriën en schimmels minder kans geven om de bomen aan te tasten. Aan een jonge boom is uiteraard ook heel wat minder werk.

Ook bij achterstallige snoei wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuurlijke habitus van de bomen. Rekening houdende met de standplaats, worden de bomen zo zorgvuldig mogelijk gesnoeid. Een goede plantenkennis is hier van groot belang! Niet iedere boom kan zomaar het hele jaar rond gesnoeid worden. De boom in het juiste seizoen snoeien, kan het verschil maken tussen het behouden van een mooie boom, of het moeten vellen van een aangetaste, gevaarlijke en/of afgestorven boom.

Wij doen onderhoud(uitdunnen en verwijderen van dode takken)van bladverliezende en bladhoudende heesters om volle groei en bloei te garanderen. Dit moet wel in de juiste tijd gebeuren, dit ook om rekening te houden met de bloei.

Ook vaste planten en siergrassen vereisen onderhoud, met name in de winter, hiervoor komen wij graag langs in de kou. want we willen natuurlijk niet dat uw planten doodvriezen. Fruitbomen snoeien is speciaal onderhoud en moet vakkundig gesnoeid worden. Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres en komen graag langs om dit voor u te verzorgen. Fruitbomen is 1 van onze specialismes.

Ook kunnen wij voor u de bomen verwijderen. Dit kan het gehele jaar door. Wij bieden de optie het groenafval dat hier bij ontstaat te versnipperen of te laten afvoeren.

Heeft u vragen of wilt u advies? 06-13176167